Bila Si Kayu Mula Menari | ! ChocoLate Holic!

Bila Si Kayu Mula Menari

Assalamualaikum
Hehehehe

Hahaha! Nak mule entry nie un macam malu sangat.
Mane taknya, eyqa memang x berapa nak pandai
lah menari nie... Menari suka-suka too boleh lah..
Hahaha...

Bila minggu pertama jew, lecterur mula bagitaw kat kitaorang 
yang maybe projek kitaorang untuk semester nie 
ialah tarian!!
Hahahahahahaha......
Kepala mula pening pikir camnerlah eyqa nak menari...

So, bermula pencarian group...
Maka terhasillah 9 orang yang memang x reti menari
and then kitaorang decide nak menari tarian kipas
and gamelan melayu....
Hehehe, x reti menari tapi nak menari 2 tarian..
Tamak kan??
Zila, Eyqa, Ikin, Linda

Yen, Sin Yee, Vicky, Iching, Collin

Sebulan lebih jugak kami berlatih. Huh, dari kayu 100%
kuranglah sikit kekayuan too...
Ade lah lembut sikit last2 too... even x lembut sangat macam 
penari profesional..
Kitaorang berlatih memang asyik kena marah jew...
tapi too lah yang membuatkan kitaorang pandai
sikit menari.

Daripada pegang kipas x reti, sampailah
dah boleh bukak kipas cam kat citer-citer cina too..
Menari tarian kipas and gamelan nie mula-mula
memang sakit badan dibuatnya.
Sekarang x lagi....
Hehehehehe...

Tarian gamelan memang perlahan sangat.
sangat mencabar tarian nie..
alunan tangan dengan kaki ikut rentak
muzik gamelan yang perlahan.
Dalam gamelan nie,  setiap ape yang kita lakukan
punya makna tersendiri dan ada jalan ceritanya.

Tarian kipas pulak berbeza sangat dengan gamelan.
Dari awal sampai akhir memang rentak dyer laju.
wOw, mmg asyik semput jew.
Kadang-kadang macam berperang pulak kat situ
bila ruang sempit, sebab kipas asyik terkena
satu sama lain jew....
Lagi-lagi waktoo berpusing...
Hehehehehehe....



Sebelum menari, kita tangkap gambar dulu...
Say cheesee!!
Ikut ketinggian nie

Nie sebelum mula menari dan rakaman.
kena amek tempat, sebab takut x masuk
dalam rakaman.
Siap letak pelekat lagi bagi x nak kluar
dari garisan yg sepatotnya.

Penat nak rakam, jom release dengan tangkap gambar..
sambil tengok permandangan UPSI
Hehehehe, candid!

Asyik rakam jew, penat campur semput nak melompat.
Jadi abg too suruh amek angin dulu
bagi release penat.
hehehehe..


senyuman selepas selesai!
yg lelaki too camera man...
En Lovely Dovey jangan mara taw..
Eyqa x kena un dengan bahu lelaki too..
hehehe...

Note: Tarian kami x boleh upload... :(

Akhirnya, selesai gak tarian kipas and gamelan melayu
untuk projek semester nie...
Aminnnn...





DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

6 org gigi rongak makan coklat:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

mana tariannya.. ^_^

Nurul Iman said...

i loved to dance.
the world look so wonderful if i start to dance.
tq for remember me who i am. :)

Mimie said...

tempekla pic menari skali

Misz Mieza said...

Mana videonya ? Nak gak tengok.. Hehe.. =)

Pecinta pink^^ said...

fuhh..akk lagi bukan kayu dah besi..haha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ha menari jangan tak menari :)