Resipi Peach Cobbler! | ! ChocoLate Holic!

Resipi Peach Cobbler!

Assalamualaikum
Hehehe...

Semalam eyqa ade post pasal menu yang eyqa
nak sangat buat dan makan pada tahun 2013.
KLIK SINI untuk membaca entry semalam..
Chewah, macam lame jew 2013 padahal
lagi 4 hary lagi nak masuk tahun baru..
Wah, masuk tahun baru, maka dengan sukacitanya
exam final makin dekat.... TIDAK!!!


Kan best Encik Lovely Dovey
tolong buat Peach Cobbler sesame...

So, eyqa un ade terima komen dari Cik Ena!
suruh eyqa bagi resipi untuk buat Peach Cobbler..
Jom terjah blog comel dyer...
http://www.ladyainaa.com

Resipi nie memang senang sangat lah..
Sebab nie resipi first eyqa buat dalam hidup..
hehehehe...

PEACH COBBLER

Bahan-Bahannya

1 cawan tepung gandum
3/4 cawan gula halus
1 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1/3 cawan mentega
1 cawan susu segar
1 tin buah Peach
1 sudu kecil serbuk kayu manis (cinnamon)
3 sudu besar gula

Cara Membuat Peach Cobbler


1)Cairkan mentega dalam ketuhar dengan suhu 190c.
2)Adun tepung, gula halus dan soda bikarbonat dalam bekas berasingan.
3)Masukkan susu segar pada adunan kering dan gaul sebati hingga tidak berketul-ketul.
(Lagi senang pakai blender jew)
4)Tuang adunan tepung tersebut ke dalam bekas kaserol yang berisi mentega cair tadi.
5)Siramkan jus Peach di atas adunan.
6)Susun Peach ke atas adunan. Jangan letak semua taw
7)Taburkan serbuk kayu manis dan gula.
8)Bakar dalam oven pada suhu 175c-190c selama 45 minit - 1 jam atau hingga perang keemasan.
9) Bila setengah masak, ambil baki peach letakkan di atas adunan tadi.
SIAP
Lagi sedap dihidangkan dengan ice cream vanilla.




Senangkan resipi dyer...

Hah, pas nie bolehlah kita makan peach cobbler
kat rumah. If beli, harga dyer agak mahal jugak taw.
Jangan kedekut letak buah peach banyak3 taw,
sebab makin banyak kita letak, makin sedap peach cobbler
kita. Kita makan pun sedap hingga menjilat jari..
Hehehehe
:)




DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

7 org gigi rongak makan coklat:

Hani Othman said...

mcm best jerk... gambar plssssssss... huhu

Mish Apple said...

Macam mana rupa dia?

✿A I N A A✿ said...

minta print ye resepi ni.. esok juga nk cuba.. time cuti ni ena memang mencari2 resepi.. nk bljr memasak.. tenkiu syg sebb tunaikan permintaan ena.. =3

Mimie said...

mcm best jer..nk try la nti

dya bunga said...

xde gambar ke

Husnalyas said...

macam mana rupanye ye? sejenis kek ke? hee :D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak tak pernah makan peach cobbler ni, rupa pun akak tak tahu camne. hehe