Fotografi Bagi Pra Perkahwinan Haram di Indonesia? | ! ChocoLate Holic!

Fotografi Bagi Pra Perkahwinan Haram di Indonesia?

Assalamualaikum..
Hehehe..
Mesty korang tertanya2, napelah eyqa sekarang
asyik citer pasal kahwin jew..
Ntahlah, too yang eyqa terpikir sekarang..
Hahaha, gatal yerk! :)
Gambar semua ihsan pak cik google.

Sekarang ramai pasangan2 yang akan berkahwin
akan buat fotografi Pra perkahwinan.
Dulu, aktiviti nie biasenyer tuk pasangan chinese or indian.
But now, smua pasangan pun dah berebut2 nak buat 
fotografi Pra Perkahwinan.


Actually, fotografi yang haram ialah bila pasangan
yang belum akad nikah melakukan aksi2 intim  termasuk 
berpeluk, berbaring ,cium2 dan sentuhan2 yang 
bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Sehubungan itu, Institut Kebudayaan Melayu Jambi 
mengeluarkan kenyataan budaya itu harus dicegah seiring
dengan fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Ulama Indonesia.

Bagaimanapun, fotografi yang pra perkahwinan yang tidak
melakukan aksi2 intim tiada masalah.


p/s: tepuk dada tanya iman.



DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

8 org gigi rongak makan coklat:

Nurul Aini said...

sokong seratus peratus..kat malaysia pun sepatutnya buat macam ini..Hehe..tengok mcm irma hasmie comel je.

Hani Othman said...

hurmm... kalau nak amik pre wedding photography boleh... tapi jangan buat aksi lebih2 la.. walaupun lagi beberapa hari nak kawen, yg haram tu tetap haram... huhu

-zara- said...

ekceli kalau pre wed yg tak bersentuhan lg sweet dari yg over sgt tu kan?

Zierwa Zainal said...

hehe.. buat yg simple2 je.. buat ape nk buat cntik2.. duit nk guna byk lagi slpas berkwhin.. =) it's better x buat langsung photography pre wedding tu..

nina said...

ya..betul tu atiqah...:)

Fatin Amira Mazlan said...

:)

Pecinta pink^^ said...

skang ni smua nk grand2 segala kan ..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

comel irma hasmie :)