Teddy Bear Pun Ade Muzium? | ! ChocoLate Holic!

Teddy Bear Pun Ade Muzium?

Assalamualaikum
Hehehe..
Aceceh, korang dah tengok tajuk kat atas too..
Serius nie mmg ade Muzium Teddy Bear taw kat
dunia nie. Negara yang bertuah too ialah....
Kpop dance, running man, we got married, hyuna, t-ara, shinee
Korea Selatan..

Teddy Bear Muzium Korea nie betul2 terletak kat N Seoul Tower.
N Seoul Tower nie adalah lambang utama Seoul dan tempat yang 
sesuai untuk pelancong2 melihat kota Seoul.

Yang menariknya, kat sana korang boleh lihat kronologi peredaran
zaman dan sejarah Korea Selatan dari zaman dahulu
hinggalah sekarang dengan menggunakan beruang or lebih
dikenali dgn nama manjenya "Teddy Bear"
Kan lagi menarik nak belajar sejarah Korea nie..




Bukan too jew, teddy bear termahal di dunia yang
berharga $2.1 juta pun ade dipamerkan di sana taw.
Teddy Bear nie dibuat oleh jenama terkemuka Jerman
iaitu Steiff. Syarikat Steiff mendakwa mereka adalah
pembuat Teddy Bear yang pertama didunia.
Syarikat nie membuat teddy bear untuk jenama terkemuka
dunia Louis Vuitton (LV). Ianya telah dijual pada harga $2.1 juta
dan dibeli oleh Jessie Kim seorang warga Korea
dan dipamerkan di muzium Teddy Bear Korea.

teddy bear termahal, LV, Kpop dance, Gangnam style, seoul
Steiff's Louis Vuitton Bear

Pew lagi, bestkan.. Mane taw ade yang nak g holiday
kat Korea. Jangan lepaskan peluang tuk pergi ke Muzium
Teddy Bear Korea. Mesty bestnye la.. Sape yang
dah pergi, eyqa tersangat jeles ngn korang....

Ihsan:
http://sfiqs.blogspot.com
encik google
http://www.teddybear.my

Encik Lovey Dovey, eyqa nak g sini!





DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

24 org gigi rongak makan coklat:

tirahzairi said...

comel...hihi

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

thanx tirah... tirah un comel gak..

Chic Na said...

bestnya kalo dpt pegi.

mmg chocoholic ni. ;)

ros_reeza said...

wah..macam best je.. kat korea nu... bila la Ros nak sampai sana :)

cikeyrah said...

beshnya kalau ade kat sini ..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

chic na: mmg best taw... eyqa mmg chocoholic

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

ros: taw pun.. jauh kan korea too...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

cikeyrah: taw x pew.. mmg best la if ade kat sini

dyabunga said...

bestnya kalau dpt pergi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

bila akak leh pergi korea ni. hihi

p/s : akak tunang tak bila, kawen apatah lagi. huk3 sedeh :'(

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

dyabunga: mmg best if dapat g...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

kak husna: kita g waktoo honeymoon nanti lah.. hehehehe

Liyaa Mf said...

Comel gila teddy bear pun leh ada muzium. Hewhew! Nak hadiah teddy bear satu boleh? :P

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

Liyaa Mf: boleh aje.. tunggu eyqa wat GA yerk nanti.. hehehehe

shiyda said...

haha . suke muzium ni , pernah tgk muzium ni kat citer 'running man ' :P

puteri kasih said...

harap one day dapat gi sana :)

Sanji Ngatmi said...

muzium doraemon pon ada gak .. muzium apa yg takde

kaishin said...

oh kat muzium ni la diorang shoot citer princes hour tu eh..comey tu :)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

shiyda: eyqa un tgok muzium nie kat running man..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

puteri kasih: eyqa un harap one day eyqa dapat g sana...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

sanji ngatmi: ye kew... jap g nak google lah..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

kaishin: yup.. btowl too.. hehehehe

nina said...

la..teddybear pon ade muzium...dasyat2..hihihi..

Masz Sidek said...

wow... bestnye... teddy bear ada muzium...