Jom Cuba Balang Ajaib Untuk Mengubah Diri! | ! ChocoLate Holic!

Jom Cuba Balang Ajaib Untuk Mengubah Diri!

Assalamualaikum
Hehehehe...
Eyqa baru update blog untuk first entry
untuk tahun 2013....
Biasalah, eyqa sibuk bangat dengan final exam
dan En Lovey Dovey yang pergi bertemuduga
sambil melawat eyqa dekat UPSI.
Nie baru ade masa nak mengupdate blog...
So, rasa cam terlambat nak wish Hepy New Year
dekat semua pembaca dan follower blog eyqa!
2013

So, macam biasalah tahun baru mesti ada azam barukan!
Eyqa pun ada azam baru jugak pada tahun nie...
dan eyqa sangat berharap eyqa dapat melaksanakan
azam nie sebab azam nie boleh buat diri eyqa berubah
secara luaran dan dalaman....


Eyqa sangat suka quotes dekat atas nie...
Mempunyai makna yang sangat mendalam
jika kita semua dapat memahaminya...

Tapi eyqa nak share something dengan semua
yang membaca blog eyqa nie...
Eyqa dapat satu cara macam mana kita nak kurangkan
buat perkara yang tidak baik dalam diri kita
and then kita berubah secara pelan-pelan...

JOM CUBA!

Firstly, kita cari 2 balang kosong...
Macam balang kat atas nie... pastu kita labelkan
satu balang ialah balang suci dan satu balang lagi
adalah balang noda...


Pastu setiap hari kita kena catat perkara yang kita lakukan
sama ada perkara too baik atau buruk.
Contohnya, kita study ngn x solat subuh.
Jadi kita catatkan study too dekat dalam kertas kecil dan
gulungkan pastu masukkan dalam balang suci.
Dan sebaliknya.
Kita kena jujur taw dengan diri kita sendiri. 



So, kita boleh bandinglah mana balang yang penuh.
Wakto too dapatlah kita tahu, yang kita 
lagi banyak buat perkara yang baik atau pun
kita cuma membuang umur kita dengan perkara yang
tidak berfaedah....

SELAMAT TAHUN BARU! 
SEMOGA TAHUN INI LEBIH BERMAKNA

Note: Eyqa akan upload gambar yang eyqa
buat aktiviti balang nie.Tunggu!


DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

11 org gigi rongak makan coklat:

Misz Mieza said...

Semoga dengan kedatangan tahun baru ni akan merubah diri kita semua ke arah yang lebih positif dan mendatangkan kebaikan buat semua.. In Shaa Allah.. =)

✿A I N A A✿ said...

heheh rasa comelah pula.. ena nak buat tabung lah.. apapun, selamat tahun baru dear

afzalsukasuki said...

kalau cenggini..kena bebetul jujur ni

kalau tak jujur, opkos takkan mencapai apa yang kita harapkan kan?

Nurul Iman said...

idea yg bagus. comel. :)

Sis ieja said...

wah 1 time baca tips sweet macam gini. haha. happy 2013! :)

ArinaZhaf said...

a great idea ain..nk cuba ni.. ;)

fyzah said...

eyga..aq nk cubalah buat balang nie...new years darl..

Siti Rohaida Yusof said...

eyqa...untuk miracle mask harge die utk 100gm rm35(termasuk kos pos) .klu ika nak boleh emel akak..sitirohaida81@gmail.com

Mimie said...

bagus nih..leh praktikkan

siti fatima Arifin said...

nice.. satu balang suci satu balang noda. uhuk2... nice idea yer..

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

Syara Nur Qistina said...

bestnya nk try lh..!!