Spaghetti Ala Bolognese Di UPSI! | ! ChocoLate Holic!

Spaghetti Ala Bolognese Di UPSI!

Assalamualaikum
Hehehehe...

Petang tadi eyqa saje jew nak masak-masak
sebelum balik cuti sem Isnin nie...
Hahahhaha! Agak mengadalah sebab dulu masa
masih panjang lagi kat upsi nie, memang malas
tahap mengade lah nak masak!
Sampaikan nak masak manggi un malas.....
Hehehehe.... peace!


Habis jew exam tadi terus melulu pergi beli barang
barang nak masak spegetti!
Ala konon macam nak masak spegetti cam mie eyqa 
masak lah! tanya mie dulu sebelum nak masak..
My mother my hero!!



Setelah tunggang langgang kat dapur bila semua
master2chef sibuk tunjukkan skill even guna
dapur cap rice cooker jew....
hehehehe.. orang bujang lah katekan..

 padat, macam milo padat!!

setengah jam baru air menggelegak!
sabooor jew lah.. nak masak un lame
siap boleh tgok citer runningman separuh....

 favourite cendawan butang n ball2 daging..

Actually, banyak lagi ingrediants dyer tapi eyqa
lupa nak snap gambar.... bila dah masukkan
dalam rice cooker baru ingat nak snap gambar....
Tapi nie jewlah yang tinggal...

 Nielah kuah bolognese yang dimasak oleh
master2chef yang hebat pengalaman menonton emak 
masak dirumah!
Kuah cikit jew tapi harta karun dalam too
punyalah banyak siap ade ball2 daging,
ayam kisar, sosej & cendawan butang..

 Bila semua dah letak atas meja....
Sila abaikan benda yang x berkaitan...

Anggur too dari banyak jadi ciput jew
macam too disebabkan oleh masa menunggu yang begitu
ohsem....  hahaha...
sambil kacau kuah bolognese, sambil makan sebiji anggur
masuk dalam mulut.....

Tadaaaaaa!!!
Spegetti ala-ala bolognese...

Akhirnya, jadi jugak spegetti ala-ala bolognese
nie even x la sesooodaap chef riz buat
dalam prego....
tapi untuk orang bujang makan memang
boleh lah! sangat2 boleh taw...
Okay! Bye2...

Note: Encik Lovey Dovey saya sangat suka
memasak untuk kamu...


DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

7 org gigi rongak makan coklat:

ros_reeza said...

sedapkan kalau kita masak sendiri.. baru puas hati, boleh letak rencah dia banyak banyak :)

✿A I N A A✿ said...

uishh sedapnyaaa.. eh ena kat Tg.Malim sekarang... ena nak pergi ambil sedikit boleh tak?? ena suka spagetti.. ahakx.. gurau je... selamat menjamu selera

Misz Mieza said...

dap nyer.. =)

Syara Nur Qistina said...

Wah sedapnya Speghetti Ala Bolognese pulak tu nak sikit hehe..:)

eimah siti said...

baru smlm ja cik siti masak spagetti..hehe

dya bunga said...

wah...sedapnya

::CIK LYNN:: said...

cik lynn pn selalu masak gna rice cooker kt hostel ni...hehe