Sekadar Renungan Bersama | ! ChocoLate Holic!

Sekadar Renungan Bersama

Assalamualaikum..
^_^
Korang penat berpuase.. Takpew, sebab banyak 
ganjaran bagi orang yang berpuasa nie..
Jom kita teruskan melakukan amal ibadah..
Janganlah kita jadi orang yg rugi, lagi-lagi
di bulan yang penuh mulia nie..

ganjaran berpuasa

Jom kita melakukan ibadah dan sunah-sunah
Rasulullah S.A.W even bende too kecik jew.
Sebab, benda yg kecik too la, baru kita
rasa confident nak buat perkara yang lebih besar.
Daripada kita buat perkara yang besar tapi tak 
istiqamah, baek buat bende yang kecik dan berterusan..
Lagi baik taw.

Pew bende yang kecik to?

Cube kita check balik ketika kita baru bangun tidur.
Ada kita berdoa lepas bangun tidur?
Tengok kan, mungkin ade yg berdoa, tapi
kebanyakkan kita x ingat atau x sempat nak berdoakan?
Tengok-tengok jam jew, terus kita bangun kan.
Buat pew yang patot untuk bersahur.
Alangkah ruginya kita di situ..


Tapi Kena Ingat!

Bende yang wajib dibuat, janganlah kita cakap
buat bende yang kecik dulu.. Contohnya, pakai tudung.
Wajib kaum hawa pakai tudung. Yang nie, x boleh la nak
pakai tudung cam serkup nampak leher, pakai tudung x 
cukup kain nampak rambut. Sebab bende nie mmg perkara 
wajib. X boleh nak wat sikit-sikit dahulu taw.


budak cute sangat

Nie untuk peringatan diri eyqa dan sesiapa yang membaca.
Renung-renungkan & selamat beramal.
^_^

gambar ihsan puan fb!


DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

18 org gigi rongak makan coklat:

rAIHan said...

renungan yg bagus,,raihan pon terfikir sejenak. alangkah ruginya bila kta x ambil kesempatan yg ada di bulan ramadhan nie.

deno said...

salam kenal.. dari blog raihan dan terus folow sini...:)

Nurul Hani said...

thank you for the reminder.. :)

HannaNabiella said...

huuhuu, betol3.. :D

Raimi Syazwan Abdul Rashid said...

Selamat beramal di bulan ramadhan
| ♌¹³ |

adibahfaizah said...

terasa T_T ..tulah selau ingt bce doa nk tdo jer. tem pagi2 tengok jam terus jer bngun.

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@rAIHan eyqa pun terfikir gak.. renungan bersama

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@deno thanx deno.. eyqa follow balik..:)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@Nurul Hani u ar welcome dear!

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@HannaNabiella it's right kan?? hehehe

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@Raimi Syazwan Abdul Rashid selamat beramal jugak:)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@adibahfaizah lepas nie baca doa lepas tidow taw..

tirahzairi said...

betul tue yunk...tdo disiang hr pon kna kurangkn wlpn pnt kn...

Nurulee said...

Betul betul betul. Nice sharing, hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/proud-of-you-hero-of-malaysia-dlcw.html

Nurul Husna Mohd Hassan said...

thanks eyqa, ingat mengingat sesama kita =)

kad akak dah pos pagi tadi, mintak maaf sebab kad kecik je n tulisan akak tak cantik. cakar ayam sikit. hehe

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@Nurulee hehe.. sharing is caring right..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

@Nurul Husna Mohd Hassan dpt kad un eyqa dah sgt3 bersyukur kak.. thanx akak..

Pecinta pink^^ said...

nice..sme2 kita beringat:)