Ice Cream Goreng! | ! ChocoLate Holic!

Ice Cream Goreng!

Assalamualaikum
Hehehe, hari nie hari Sabtu. So, petang2 camnie bila korang semua
ada dekat area Tanjung Malim mesty korang akan teringat dekat
pasar malam Tanjung Malam..
Eyqa suka pergi pasar nie sebab pasar dia besar and ade macam2
bende yang boleh dapat dekat sini taw..

Tapi benda WAJIB eyqa beli bila datang pasar nie iyalah
Ais krim Goreng..
Huhuhu! Mesty ramai yang pernah makan and falling in love
kan dengan aiskrim goreng nie..
Kalau korang ade simptom2 yang demikian, korang boleh 
dikategorikan sama-sama dengan eyqa..
Seriously, eyqa terlalu suka dengan aiskrim goreng..
Eyqa boleh makan setiap hari pun takpew taw!
Hehehe..

So, hari nie eyqa pilih ais krim goreng perisa vanilla choc chip!
Sedap taw.. Lagi2 bila kita makan masa panas2.
Macam trademark ice cream goreng mak cik too..
"Panas diluar sejuk di dalam"
Hohoho..


Hah! Nielah bentuk ice cream goreng too yang baru lepas
dimasak taw.. Huh, sedap taw. Mak cik too
siap bekalkan tisu lagi sebab wakto nie bende nie
memang panas..


 Hah, nie lah rupa ice cream goreng selepas di "ngap"
separuh oleh eyqa. Ape macam, ade rasa terliur x?
Hahaha, kalau makan ice cream goreng nie korang
kena sediakan tisu lah. Sebab bila kita dah gigit, ice cream too
akan cepat cair. First tyme, eyqa makan memang comot sangat.
Dah lah eyqa makan depan orang ramai, memang malu
sangat sebab ice cream nie mudah meleleh bila kita makan
lagi2 bila kita lambat makan.


Nie rupa ice cream to dari dalam. Hehehe, baru nampak
chocolate chip kan! Ice cream goreng nie memang senang jew
nak buat dyer. Lain kali lah, eyqa update tutorial buat ice cream
goreng. Yewlah, kadang2 susah jugak nak cari orang buat
ice cream goreng. Kalau tyme tengah teringin sangat too
boleh lah buat sendiri. Yang pasti, eyqa puas hari nie
dapat "ngap" satu ice cream goreng.

p/s: Lagi 9 hari nak tinggalkan Tanjung Malim kejap.
So, sebelum balik too kena makan ice cream goreng puas2
dulu. Korang doakan eyqa untuk final exam nie taw.
Ada lagi 6 paper nak dijawab! Wish me gud luck!
 



DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

6 org gigi rongak makan coklat:

eydafaizal said...

wahh .. peberet eyda jugak tuh .. dan memang senang nak buat .. ohh .. gudluck final t k .. do da best :)

aisya said...

selalunya buat sendiri.. lgpun simple je nk buat aiskrim goreng.. bila rasa nak makan, tinggal nk goreng je.. ikut suka lah nk letak perisa ape pun. hehe

msredcheesecake said...

Anak2 akak memang suka eskem gore g nih...akak lagilah suka...hheee

Mime MF said...

ha aiskrim goreng...lama tak makan..:)

ezyra daniel said...

aduhhh teringin sgt nak makan..b4 nie tak pernah makan lagi just slalu dengar org cte je hurmmm...
btw goodluck

Mimi Azirah said...

Kalo akak nak mkn akak wat sndri je..memg seng nak wat