Hiburan TV3 yang perlu diteliti semula! | ! ChocoLate Holic!

Hiburan TV3 yang perlu diteliti semula!

Assalamualaikum
Hmm, lagi beberapa hari kita nak sambut happy new year kan.
Tapi sekarang eyqa tengah mood study week taw!
So, korang doakan eyqa boleh jawab exam dengan baik
and then dapat pointer yang gempak yerk..

So, bila pihak university bagi peluang untuk study week nie,
ramai lah yang balik kampung kononnya nak minta restu 
family termasuklah eyqa.. hehehe
So, dah agak lama tak layan tv kat hostel, eyqa un ape lagi
layan lah drama-drama dekat tv kononnya nak release tension!
Chewahhh, cantik punya alasan..

Mak aiih, banyak betul cerita yang best2 kat tv too 
tapi eyqa rasa ade antara cerita-cerita tersebut tidak 
sepatutnya ditayangkan di tv.
Sebagai contoh, cerita dongeng yang TV3 tayangkan
pada setiap petang waktu cuti sekolah nie. (Jom Relaks)
Bukan ape, cerita dongeng nie yang diambil daripada Indonesia
boleh menyesatkan dan membuatkan akidah terutamanya
kanak-kanak di Malaysia terpesong..

akidah, pari-pari, lana nordin, che ta dan zain saidin, hottest
Antara drama yang ditayangkan~

Nie yang dulu punya. Bulan Mei

Mana tak akidah terpesong bila unsur-unsur mempercayai 
dewa-dewi, pari-pari and lelain yang langsung bertentangan
dengan pegangan agama kita iaitu Islam..
Minta maaf, tapi eyqa merasakan TV3 seharusnya mencari
alternatif lain untuk menghiburkan masyarakat dan secara 
tidak langsung dapat memupuk nilai-nilai murni dan 
memantapkan akidah seseorang..
Kadang2 terlalu banyak hiburan tidak boleh juga. 
Terima kasih.



DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

6 org gigi rongak makan coklat:

Nabiha Zaidi said...

Cerita yang terlampau merapu. Meluat tengok. TV3 macam dah tak ada cerita lain dah nak letak.

♥WanieyZuki♥ said...

betul tu eyqa. wanie memang kalau tengok ada cerita indon memang tak tukar channel la lainlah jawabnya. mengarut cerita. nak-nak episode yg smpai beratus-ratus.

aisya said...

ntah pape je cerita2 ni.. merepek je lebih.. huhu

p/s : all the best utk final exam ye. :D

Mimi Azirah said...

Betul setuju...memg kena kaji smula byk beri pgaruh buruk

Mimi Azirah said...

Betul setujuuuuu kena kaji semula sbb byk bg pgaruh buruk

Mimi Azirah said...

Betul setuju...memg kena kaji smula byk beri pgaruh buruk