Harapan Seorang Lelaki Kepada Wanita Sebelum Kahwin | ! ChocoLate Holic!

Harapan Seorang Lelaki Kepada Wanita Sebelum Kahwin

Assalamualaikum...
Hehehehe..


Happy Family!!!

Camner kita nak dapat jadi happy family 
cam gambar kat atas.
Actually, benda too mesty kena praktikkan 
dari sebelum kita kawin lagi.

Selalu kan perempuan akan berkata begini kepada
seorang lelaki yang akan menjadi
bakal suaminya.
" Jaga iman mu, supaya dapat menjadi
imam ku yang akan menyempurnakan diriku
suatu hari nanti."

Tapi pernah kew kita terfikir apa balasan 
seorang lelaki terhadap seorang 
perempuan yang akan menjadi bakal 
isterinya sekaligus ibu kepada anak-anaknya.

"Jagalah auratmu dan maruahmu,
untuk menjadi makmumku
suatu hari nanti"

Betol lah, lelaki yang baik untuk perempuan
yang baik dan lelaki yang jahat untuk
perempuan yang jahat.

Jika kita nak dapat lelaki yang baik, sudah
semestinya kita sebagai kaum hawa 
perlulah menjaga maruah dan aurat kita 
dari pandangan orang yang bukan muhrim


Just sharing 
:)

DAH MAKAN COKLAT, JANGAN LUPA SIMPAN WRAPPER DIA

5 org gigi rongak makan coklat:

Nurul Iman said...

nice entry.
Thanks for sharing this. :)
InsyaAllah, sy akan jd yg terbaik buat IMAMKU!

tirahzairi said...

anda telah ditagged...join la...

sini ---> http://tirahmaganda.blogspot.com/2012/11/eca-year-end-giveaway-3.html

KorN said...

lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat? ade ker ungkapan ni? mcm pestime jer dgr.. huhuhu... mcm ade yg x kena jer dgn this sentence..

Nyue said...

nice e3....tag share...semoga dpt jadi peganag bersama...pada yg langkah yg sumbang kita perbetulkan..hehehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sama2 kita jadik yang terbaik :)